Снимка: Reuters

Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2015 г., позната също като лотарията за "Зелена карта", започва, съобщиха от посолството на САЩ в България.

Електронните формуляри за участие трябва да бъдат подадени по електронен път в периода от 12 ч. източно стандартно време (19 часа българско време) на 1 октомври 2013 г. до 12 ч. източно стандартно време (19 часа българско време) на 2 ноември 2013 г.

През този период за регистрация кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. След попълването на формуляра участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2015 г.

Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2015 г. Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си ще бъде публикувана в www.dvlottery.state.gov след 1 май 2014 г.

Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща, допълват от мисията на САЩ у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase