Брадли Манинг. Снимка: Reuters
fallback

Осъденият на 35 години затвор заради изнасяне на поверителни информации редник Брадли Манинг внесе искане за помилване в администрацията на президента Барак Обама, предадоха световните агенции.

Манинг бе осъден на 35 години затвор за това, че е предал повече от 700 000 класифицирани документа, видеоклипове от бойното поле и дипломатическа кореспонденция на Wikileaks.

Oще по темата

След присъдата Манинг, който има проблеми със сексуалната си идентичност, поиска да бъде наричан вече Челси и каза, че се чувства повече жена, отколкото мъж.

Според организацията Амнести интернешънъл президентът Обама трябва да се покаже снизходителен по отношение на Манинг и подчерта, че тежката присъда, наложена на бившия американски редник, е в контраст с безнаказаността за извършителите на мъчения и на други сериозни нарушения на правата на човека, които Манинг е разкрил, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 10 години

Hahaha.chelsi

4

nerez

преди 10 години

Руснаците да предложат връщане на Едуард Сноудън в замяна на на Брадли Манинг. Ако американците приемат или не приемат сделката ще разберем кой от двамата е направил по големи "поразии" на разбойниците в пентагона

3

Шоп

преди 10 години

Вчера беше баси вятъра ,сваля киримиди ,саксии и кво ли не....Руснаците пак са свършили някоя гадост да развалят времито, трва да им се наритат заднеците.

fallback