Брадли Манинг. Снимка: Reuters
fallback

Брадли Манинг, който вчера бе осъден на 35 години затвор заради най-голямото изтичане на поверителна информация в историята на САЩ, заяви, че е от женски пол и иска да живее като жена под името Челси, съобщи Ройтерс. "Тъй като преминавам в следващ етап от живота си, искам всички да знаят истинската ми същност. Аз съм Челси Манинг, аз съм жена", каза той в изявление, прочетено в предаването "Тудей" по Ен Би Си нюз.

Oще по темата

"Като имаме предвид начина, по който се чувствам още от дете, искам да започна хормонална терапия колкото може по-скоро", съобщи Манинг. "Също така настоявам от днес да се обръщате към мен с новото ми име и да използвате по мой адрес женското местоимение".

Адвокатът на Манинг Дейвид Кумбс заяви в същото предаване, че очаква Манинг да бъде помилван от президента Барак Обама.

Брадли Манинг бе осъден на 35 години военен затвор за това, че е предал повече от 700 000 класифицирани документа, видеоклипове от бойното поле и дипломатическа кореспонденция на Wikileaks.

Очаква се той да излежи присъдата си във военния затвор Форт Левънсуърт в Канзас, където за момента не се предлага исканата от подсъдимия хормонална терапия. "Надявам се Форт Левънсуърт да направи всичко необходимо, за да му бъде разрешен достъп тази терапия. В противен случай ще направя всичко, което зависи от мен, за да бъдат задължени да му я предоставят", заяви Кумбс, цитиран от Франс прес.

Той допълни, че не е запознат дали клиентът му би желал освен хормоналната терапия и хирургическа интервенция за смяна на пола.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Одисей 1

преди 10 години

Кога ли поне толкова остоен руснак ще се появи н хоризонта или техните служби са света водя ненапита , може да са по слаби и да нямат възможностите на американски секретни служби но със сигурност са по агресивни .

24

Анонимен

преди 10 години

Имаше само 2 смислени коментара под мояМоже и да не ги чететеТова което този човек е направил 1 на 100 000 000 души немогат да го направятАз дълбоко го уважавам и смятам че е много по-достоен от мен напримерНо така е в живота изключителните хора биват смачквани от останалите и остават неразбраниБрадли/Челси и Сноудън са светила каквито са били Левски и БотевХора прецакали съзнателно целият си иначе така подреден и уреден животТова е саможертваТова е да си знамеГорд съм че има и такива

23

nerez

преди 10 години

ОдисейчоНещо не те разбирам какво питаш?... или ти не си разбрал какво съм написал

fallback