Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис даде първото си голямо телевизионно интервю, след като прие номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на изборите през ноември. В интервю за СиЕнЕн (CNN), заедно с кандидата за вицепрезидент Тим Уолз, Камала Харис защити отстъплението от някои от по-либералните си позиции, като настоя, че „ценностите ѝ не са се променили“, дори когато „търси консенсус“, информира Асошиейтед прес.

Седейки заедно с кандидата за вицепрезидент Тим Уолз, който е губернатор на Минесота, Харис беше попитана за промените в политиките ѝ през годините, по-конкретно за отстъпленията ѝ по отношение на хидравличния фракинг и декриминализирането на незаконното преминаване на границата.

„Мисля, че най-важният и най-значим аспект на моята политическа перспектива и решения е, че моите ценности не са се променили“, отговори Харис.

Интервюто с Дана Баш от СиЕнЕн даде на Харис възможност да се опита да потуши критиките, че избягва неконтролирана среда, и същевременно ѝ даде възможност да дефинира кампанията си и да изпробва политическите си качества преди предстоящия дебат с бившия президент Доналд Тръмп, насрочен за 10 септември, коментира АП.

„На първо място, един от най-важните ми приоритети е да направим всичко възможно, за да укрепим и подкрепим средната класа“, каза в интервюто Камала Харис. „Когато погледна стремежите, целите и амбициите на американския народ, мисля, че хората са готови за нов път напред“, допълни тя.

Камала Харис заяви, че е необходимо споразумение за прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложниците. В първото си голямо телевизионно интервю, откакто прие номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на изборите през ноември, Харис подчерта подкрепата за Израел и повтори своя предишна позиция, че „са убити твърде много невинни палестинци“, предаде агенция Ройтерс.

„Израел има право на самозащита… и как прави това има значение. Твърде много невинни палестинци са убити“, каза Камала Харис пред СиЕнЕн, като допълни, че трябва да бъде постигнато споразумение./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 4 Тая ли се е отказала от най-комунистическите си идеи? Дето вече е пуснала към Сената закон за данък от 45% на капиталови приходи, т.е. и от продажба на къщата ти, и 20% данък върху нереализирани капиталови приходи, т.е. при покачване на цени на имот или акции, ако не си ги продал, да платиш 20% от повишението? Тя иска да национализира имотите и капиталите на борсите чрез натиск да ги продаваш, за да й платиш безумните данъци. Всички равно бедни. Баш комунизъм си е.

34

с двама по-тъмни

преди 2 седмици

може само да притопли - голям и е капацитета!

33

И за Украйна не

преди 2 седмици

не каза нито дума! Х АХА ХА !

fallback