Снимка: Reuters

В Ница тече трескава подготовка за карнавала, който скоро ще превърне града в декор на луда фиеста. Събитието ще се проведе от 16 февруари до 2 март, а тази година темата е "Кралят на киното", съобщава БНТ.

Още по темата

Важен е всеки детайл, всяка линия, всеки контур. Последни щрихи, последни пластове боя, преди произведението да е готово за публиката.

Маските са най- важното нещо в един карнавал, особено за този в Ница. А тази година те са повече от впечатляващи - световните лидери ще изпълнят улиците на града на Лазурния бряг - Доналд Тръмп, Владимир Путин, Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Ким Чен - ун. Президентът Макрон е представен като Капитан Америка, който е начело на отбор не от супер, а от псевдо герои от неговото правителство.

Според организаторите, това са личностите, от които светът - така да се каже, се бои. Затова да избрали да ги представят в подобна стилистика.

В продължение на месеци скулптури и артисти се трудят неуморно, за да създадат фигурите за огромните платформи. Карнавалът в Ница се провежда вече 146 години. И привлича многобройни туристи.

Местните жители също се гордеят със събитието, приемат го с чувство за хумор и го очакват с нетърпение.

В три поредни съботи и недели градът ще смени вида си, а маските ще носят забавление, но и размисъл.

Коментари Напиши коментар

3

хах

преди 4 месеца

Щом Макрон минава за супер герой смятай колко кухи са главите им.

2

ТHE Патриот

преди 4 месеца

Мисля че всяка обикновенна и куха тиква ще свърши ртабота!

1

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 месеца

А, има ли маска изобразяваща Тиква ?