Видео 02.08.2018

Почивка или кошмар: Изгониха майка с бебе от къща за гости на морето

Майка с десетмесечното й бебе бяха изгонени от къща за гости на морето от недоволна хазяйка, обвинила ги, че са повредили мебелите й.

За почивката по български сигнализира в социалните мрежи Влада Протич. Собственичката на къщата оставила нея, десетмесечното й бебе и майка й на улицата след като прекратила предсрочно резервацията им и дала стаите им на други клиенти.

Оказало се, че стаите продължават да се продават, въпреки че били запазени и капарирани за две седмици. Преди това хазайката обвинява младата майка, че повредила мебелите в новия ѝ хотел, след като поставила котлон, за да готви на детето си, разказва младата жена пред Bulgaria ON AIR.

"Базата е добра, но когато отношението е такова, предпочитам добрите хора пред по новите плочки", каза Влада Протич и обяви, че ще търси правата си пред Комисията за защита на потребителите.

Още по темата

Хазяйката Антоанета Терзиева пък обясни, че единствената й молба била да се премести котлона, защото мебелите се подули от него. Тя пък е категорична, че ще си търси правата в съда за уронване на престижа и за клевета.

Казусът коментираха и шефът на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов, както и Румен Драганов от Института за анализи и оценки.

"Ако този хотел ясно беше написал, че не се допускат котлони, щеше да има база да предявява претенции. Хората, които се занимават с този бизнес, трябва радикално да си променят отношението към клиентите. В Гърция и Турция умеят да ласкаят туристите, докато ние вечно сме сърдити и намусени", коментира в "България сутрин" Богомил Николов.

А според Румен технологично нещата трябвало да бъдат направени така, че туристът да не може да унищожи каквото и да било в хотела.

Междувременно туроператори се оплакват, че туристите това лято са малко и имало отменени резервации заради лошото време. Хотелиерите се надяват август и септември да спасят сезона.

"Не сме чували компенсация за лошо време. Всеки риск може да бъде застрахован доброволно. Потребителите се сблъскват с неуредици, които трябва да бъдат компенсирани", посочи Богомил Николов

"Времето въобще не влияе. При международния туризъм няма как да се откажеш с основание лошо време", подчерта Румен Драганов.

Той отбеляза, че има нарастване на легловата база и хотелите у нас. Само за май леглата са се увеличили с 5 000.

"Заплахата за туризма въобще не се крие в това дали времето е дъждовно или не, а в непрекъснатото нарастване на легловата база. Нямаме никаква мисъл по отношение на градоустройството", коментира Драганов.

Коментари Напиши коментар

273

Хазяйка

преди 8 месеца

След една такава "готвачка" трябваше да боядисваме стаята.
В къщи в спалнята ли пържат?

272

Абд Ал

преди 8 месеца

Явно модераторката е чувствителна на тема раждане и трие яко. А може и да е приятелка с въпросната неприятна рускиня от видеото. Но като цяло като гледам стойката и превзетите чупки на рускинята съм сигурен, че не е напъвала, рязана е. Затова сега плямпа много, най-много съсипания й мъж да фърли след 5 години пак, щото няма накъде.

271

Турист

преди 8 месеца

Патували сме къде ли не, но такова отношение като в България няма никъде! Ако може гостите да не пипат нищо и камо ли ако някой им дойде на гости(ако са в апартамент) ПЪЛЕН АБСУРД! Сега стоя от другата страна на нещата и аз давам апартамент под наем.. ами просто забравяш че някой ще го пази,както ти самия... ако повреди нещо .. ами случва се..ако е голяма щетата се обръщаш към полицията ако не иска да си го плати!Просто си подготвен за всичко психически!Тези хора представа си нямат от туризъм!