Архив: Булфото

През 2019 г. ще започне активна реклама на българските балнео и СПА дестинации, каза във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя припомни, че вече са разработени 7 маршрута за такъв тип почивка или рехабилитация. Според Ангелкова до края на септември трябва да приключат дискусиите кои обекти ще бъдат вкарани в тях.

След това ще бъдат изработени интерактивни карти, както и други рекламни материали за възможностите на българския балнео и СПА туризъм.

Единият от маршрутите обхваща Черноморието, припомни Ангелкова. Планирано е в него да влязат 15 обекта от областите Добрич, Варна и Бургас.

Балнео и СПА туризмът ще даде възможност страната ни да стане целогодишна дестинация, допълни министърът. По думите й развитието на тези маршрути ще допринесе чуждестранните туристи да не свързват Черноморието само с плажа и слънцето. Тя допълни още, че те чудесно могат да се съчетават и с разработените културно-исторически и винено-кулинарни маршрути.

Във Варна днес Николина Ангелкова взе участие в дискусия, посветена на балнео и СПА дестинациите у нас. Организатори на инициативата са министерството на туризма и един от националните всекидневници.

В дискусията се включиха представители на бранша и на местните власти от цялото Черноморие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase