Снимка: Flickr
fallback

Повечето хора, които са решили да стегнат куфарите за Швеция, решават да посетят столицата на тази скандинавска страна -Стокхолм.

Малко са туристите, които са заинтригувани от Малмьо, въпреки че този град е наистина възхитителен.

Родният град на топ футболиста Златан Ибрахимович (той е от босненско-хърватски произход, но е роден в Швеция) е истински метрополис. Малмьо е средновековен град и културен център на страната.

Той е третият по големина град в Швеция и се намира на 35 минути с влак от Копенхаген, Дания.

Ако имате един свободен ден или уикенд, който сте решили да прекарате в Малмьо, ето някои съвети за пътуване:
Сутрин си пийте кафето в живописния квартал Davidshall. Районът е пълен с модерни кафенета и заведения, които предлагат закуска. Освен това в квартала има доста интересни бутици.

След това продължете деня си към Kungsparken, който е на 10 минути пеша от Davidshall. Този грандиозен парк, изглежда направо като нарисувана картина - има красиви градини, дълги алеи, водни площи и предлага куп възможности за отдих и забавление.

Обедът можете да си прекарате в Slottstradgarden, тази елегантна градина се намира на края на парка и е пълна с перфектно поддържани пътеки, историческа вятърна мелница и няколко заведения с маси на открито.

Атмосферата тук е много пасторална и това е място, на което можете да се насладите на приятен обяд, като в ресторанта тук ще ви сервират зеленчуци, набрани директно от градината.

Следобедът си можете да прекарате в Арт музея на Малмьо, който се намира във внушителна средновековна крепост от 15 век, като е била и затвор до средата на 19 век.

В момента това е един от водещите художествени музеи в Скандинавия. След музея можете да се разходите до небостъргача Turning Torso. Това е най-високата сграда в Скандинавия и архитектурата ѝ наподобява формата на усукано човешко тяло. Тя е дело на архитекта/скулптор Сантяго Калатрава.

Преди вечеря идете до Lilla Torg (в превод малък пазар). Този оживен пазар е пълен с очарователна архитектура, традиционни шведски магазини и много места, където можете да се насладите на някакво пиете - алкохолен или безалкохолен коктейл.

Вечерята ви може да бъде невероятна в ресторант Västergatan. Тук ще завършите деня си с избор от съблазнителни, традиционни шведски гозби.

Вижте снимките на Малмьо и описаните места в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ha

преди 7 години

До Един българин по ирония на съдбата им проектирах спортната зала на шведите

16

Един българин

преди 7 години

До: номер 15Явно хибридната война на Путин е на живот и смърт. Абе омръзна ми бе, ходете си в Санкт Петербург там лъжете местните руснаци.Искам да говоря за всичко друго само не за политика - най вече не искам и да чувам за Русия!Пъпа ви е хвърлен там!Когато бях във Швеция, в Малмьо не съм се разхождал но в Стокхолм беше пълно със сърби които имаха собствени магазини.Е, и? Какъв ти е проблема? Нали ви беше страх от мюсюлманите? Сърбите са наши братя, славяни и християни!

15

Един българин

преди 7 години

До: номер 16 (До един българин)Аз не говоря лъжи но вече ми омръзна от нeгрaмoтни селски среднисти без работа.Аз искам, наистина искам да водя дискусия свързана с пътешествия, хора, култура и забележителности а не да се плюя със русофоби и американофоби!Аз бях в Швеция преди 26 години, през 1990 г. Това е почти 30 г. През Малмьо минавах с влака транзит, не споря за среден доход и прочие.Само казвам колко хубаво беше.Ислямът и в Москва създава много проблеми - хич не се заблуждавай!

fallback