Снимка; Instagram
fallback

Фотографиите от Истанбул винаги са били стереотипни – извисяващи се джамии, богато украсени дворци, стари улици, пазари и изгледи към Босфора. Няма съмнение, че Османската империя е оставила незаличим отпечатък върху силуета на този величествен мегаполис.

Има обаче една част на Истанбул, която е много по-модерна и колоритна, а хората рядко я забелязват.
32-годишният архитект и фотограф Йенър Торун е документирал това непознато измерение на този известен град чрез снимките си, които е споделил в Instagram.

„Моят основен мотив е да докажа, че има една различна и малко позната страна на Истанбул, която е много далеч от ориенталските възприятия“, казва той.

Снимките изглеждат леко авангардни и много хора, които иначе са дългогодишни жители на града, не могат да повярват, че тези кадри са направени в Истанбул.

За да попълни своята фотоколекция, Торун е обикалял най-вече из индустриални зони на града, както и сред по-новите жилищни квартали. Той е търсил прави линии, ярки цветове и модерно излъчване.

Вижте снимки на цветния Истанбул в галерията нa Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ястреб

преди 9 години

ХА ха ха!!!До некакъв анонимен17.Свръхбогатата по това време Либия имала ОГРОМЕН дълг???Дълга беше 56 млн $бре ***!И Либия го внесе във фонда на заразените деца!Сухите факти(без емоции!)говорят,че до ден-днешен никой съд в Света не ги е оневинил и оправдал!Нито либийски,нито български,нито холандски и нито МЕЖДУНАРОДЕН бре!Те са само ПОМИЛВАНИ от другия престъпник по това време(погазил и стъпкал международното право!)-агента на ДС с ник Гоце!А знаеш ли че делото е засекретено за 25 г в БГ,а?

15

Стария бухал

преди 9 години

До АнонименАнонимнико-аз съм словак бре!!! А ПГУ на ДС винаги използва подставени лица-в случая е Агджа!А за Либия питай Снежана Димитрова кой я посочи и кой я натопи-ами Нася бре!Дето си призна без бой всичко!Толкова си далече от конкретните факти по делото,че Луната е по близо до Нептун от тебе до ИСТИНАТА бре!Що не кажеш на коя улица и на кой номер живееше тоя дето требваше да предаде 2 млн марки на Агджа и умря като напълно изоставен,защото го заслужаваше!Леле леле колко си неосведомен бре!

14

анонимен

преди 9 години

От повечето коментари личи колко са жалки българите.

fallback