Снимка: Brian Ddearth

Австралия, макар и много далеч от България, си струва да бъде видяна.

Това е страна на контрастите – огромните и охолни градове са разположени в близост до безлюдните девствени плажове, девствени езера и дивата природа.

В Австралия може да се насладите както на удобствата на мегаполисите, така и да се отдадете на приключенска обиколка сред природните ѝ красоти. Но преди това, ето какво трябва да знаете за далечната страна:

1. Столицата на Австралия е Канбера и нейното население е малко над 350 000 души. Тъй като едни от най-големите градове в държавата, Сидни и Мелбърн, не могли да се разберат кой от тях трябва да бъде столица, изборът паднал върху значително по-малката Канбера. Тя се намира почти по средата между Сидни и Мелбърн.

2. Най-високият връх в Австралия е Косцюшко (2228 метра).

3. Най-голямото пасище/ранчо в света се намира в страната. То има площ колкото цяла Белгия.

4. Големият бариерен риф е най-дългият коралов риф в света. Ако някога го видите на живо, ще бъдете приятно изненадани да установите, че там има пощенска кутия. По този начин хиляди туристи изпращат писма или картички от това прекрасно място.

5. Операта в Сидни е една от най-големите атракции на Австралия. Тя се смята и за една от най-красивите сгради на 20-ти век. Построена е през 1960 година и има отлична акустика. В Операта има около 1000 помещения, а покривът ѝ тежи повече от 161 000 тона.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase