Снимка: amusingplanet.com

Човекът е невероятен вид. Той се размножава с бясна скорост и вече е населил почти цялото земно кълбо, дори и най-отдалечените му кътчета.

Ще ви покажем 10 острова, които някога са били красиви, необитаеми и пълни с буйна зеленина, но сега това не е така. Днес тези острови са огромни градове или общности, на които земята и ресурсите често са оскъдни, най-вече защото те са претъпкани с хора.

Първият такъв остров е Санта Круз дел Ислот, който неофициално е най-многолюдният остров в света. Той се намира на един час път с моторница от карибския бряг на Колумбия. Тук има около 90 къщи, а населението е от около 700 души. Когато обаче наследниците на местните се върнат у дома от континента (където учат или работят), за да посетят семействата си, хората на острова стават към 1200 души.

Санта Круз е заобиколен от идилични тюркоазени води, но тук няма плажове и/или хотели. Островитяните погребват своите мъртви близки на съседния остров, защото тук няма място за гробище. Децата пък играят футбол на съседния остров, защото на този няма нито детска площадка, нито игрище.

В Санта Круз няма ток, а питейната вода се доставя от колумбийските кораби веднъж на всеки три седмици. Жените перат дрехите си със солена вода, а мъжете вършат повечето от своите физиологични нужди директно в морето.
Въпреки тези проблеми, Санта Круз е спокоен остров-село. Тук хората не си заключват вратите на къщите, защото всички се познават. Почти всяка вечер местните си правят сбирки в някоя от къщите, където гледат популярните в Латинска Америка сапунени опери.

Вижте в галерията на Тialoto.bg и кои са другите най-гъсто населени острови в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase