Снимка: time.com
fallback

Зайчетата са малки и пухкави животни, които лесно размекват човешкото сърце. Мнозина си ги гледат у дома, но пък си е друго да се видят в естествената им среда. А това е напълно възможно на японския остров Окуношима, където сладурите подскачат без страх около хората и лесно може да бъдат погалени и гушнати.

Мястото е разположено във вътрешността на Японско море между Хирошима и Шикоку и носи името „Заешкият остров". Историята му обаче е доста тъмна и опасна.

По време на Втората Световна Война той е бил използван като база за производството на смъртоносен газ. В периода 1929-1945 г. японската армия е произвеждала там 5 вида отровен газ. Тък като дестинацията е била тайна, тя дори е била премахната от картата на света. В момента все още там могат да се видят различни стари военни фабрики и заводи. Но не това е основната атракция на острова, а огромната популация от зайци, която се увеличава през годините.

Днес на Окуношима има над 300 от пухкавите животинки, които спокойно се разхождат на сушата и дори позволяват да ги хранят и докосват. Една от теориите за тяхната цифра е, че по време на войната са били използвани за опити за ефекта на газовете. След това са били освободени и са се размножавали на воля.

Въпреки че сега туристите пристигат в Окуношима най-вече, за да видят зайците, „отровният имидж" на мястото не е забравен съвсем. И днес миризмата на химикали изпълва въздуха, а участъците, където опасния газ е заровен след войната, са изцяло затворени. Посетителите обикновено са съветвани да се движат само по обозначените за минаване пътеки и алеи.

През 1988 г. на Окуношима е открит Музей на отровния газ. Неговата цел е да информира хората за ужасните истини и последици от това смъртоносното вещество.

Вижте снимки в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Зайо Байо

преди 10 години

До fsbАз пък мисля,че двама *** ще са напълно достатъчни.

2

здравословно

преди 10 години

Заешкото месо не съдържа холестерол и заедно с пуешкото в света е екстра категория за здравословност,поне от познатата ни кухня, иначе има и кенгурово и щраусово месо,но за тях не знам много. За стопанство зайците се въдят лесно и се размножават бързо.

1

fsb

преди 10 години

да пренесат на острова едно семейство лисици и гейм овер...

fallback