Снимка: luminous-landscape.com
fallback

Плодородната земеделска земя в региона Палос е разположена в северозападната част на САЩ и e истински природен феномен. Тучните ливади приличат на развълнувано, зелено море, нарисувано в пастелни цветове от талантлив художник.

Изумрудените хълмове и дюни контрастират на тъмния цвят на почвата. Не случайно живописният Палос е рай за фотографите, които обожават да идват тук, за да го снимат.

Въпросните земеделски, обработваеми земи обхващат югоизточната част на щата Вашингтон, северо-западната на Айдахо и дори част от източен Орегон.

Районът Палос се намира в южната част на град Спокейн, а това стопанството на снимките е с площ около 8000 квадратни километра. Тук се отглеждат различни култури, но най-вече пшеница и бобови растения.

Тези живописни дюни са се формирали преди хиляди години, по време на ледниковия период. Многобройните гърбати хълмове се редуват хаотично с долини. Най-яркият визуален аспект на тази местност е, че хълмовете и вдлъбнатините между тях се комбинират с пъстра слънчева светлина, която почти оживява пейзажа.

Тази местност се води за един от районите в САЩ с най-интензивно земеделие, като повечето земи на Палос са екологично чисти.

Вижте това фантастично място в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

bh

преди 11 години

от друга страна кой да знае че България произвежда зърно за 2.5 Българии... колко зърно да произвежда България за целия свят!? Изобщо какви са тия оплаквания за българското земеделие като то си произвежда рекордни количества продукция каквито не е имало никога на всичко отгоре върви към по интензивно земеделие с трайни насаждения, овошки, отдавна няма пустеещи земи , то има такива навсякъде по света , но са незначително малко в БГ вече изобщо на коя планета живеем!? И това безразборно мрънкане вече съвсем на откачено докарва !? ... АЛО!

36

bh

преди 11 години

С *** трудно се спори защо те не знаят никакви факти ни за тезата си нито против. С *** трудно се спори защо те не знаят никакви факти ни за тезата си нито против. Например тука се хвърлят глупости от рода Америка е толкова богата защото произвежда ни нам си колко зърно, НО кои да знае че вместо печалба то е бреме щото е субсидирано и цялото земеделие на Америка е 3.5% от БВП тоест очевидно нещо друго я прави богата Америка, напрамер за сравнение спекулантите на Уолстрийт са 20% от БВП ... от друга страна кой да знае че България произвежда зърно за 2.5 Българии... колко зърно да прои

35

стоян петров

преди 11 години

Много сме жалки(на първо място поставям себе си) . Стоим си, получаваме 400 лева заплата и се надсмиваме или радваме на САЩ. И се прехласваме по смешните природозащитници които успяха да ви убедят, че има нещо франкенщайско в ГМО. Има, но то е в болните им мозъчета.

fallback