37

bh

преди 11 години

от друга страна кой да знае че България произвежда зърно за 2.5 Българии... колко зърно да произвежда България за целия свят!? Изобщо какви са тия оплаквания за българското земеделие като то си произвежда рекордни количества продукция каквито не е имало никога на всичко отгоре върви към по интензивно земеделие с трайни насаждения, овошки, отдавна няма пустеещи земи , то има такива навсякъде по света , но са незначително малко в БГ вече изобщо на коя планета живеем!? И това безразборно мрънкане вече съвсем на откачено докарва !? ... АЛО!

36

bh

преди 11 години

С *** трудно се спори защо те не знаят никакви факти ни за тезата си нито против. С *** трудно се спори защо те не знаят никакви факти ни за тезата си нито против. Например тука се хвърлят глупости от рода Америка е толкова богата защото произвежда ни нам си колко зърно, НО кои да знае че вместо печалба то е бреме щото е субсидирано и цялото земеделие на Америка е 3.5% от БВП тоест очевидно нещо друго я прави богата Америка, напрамер за сравнение спекулантите на Уолстрийт са 20% от БВП ... от друга страна кой да знае че България произвежда зърно за 2.5 Българии... колко зърно да прои

35

стоян петров

преди 11 години

Много сме жалки(на първо място поставям себе си) . Стоим си, получаваме 400 лева заплата и се надсмиваме или радваме на САЩ. И се прехласваме по смешните природозащитници които успяха да ви убедят, че има нещо франкенщайско в ГМО. Има, но то е в болните им мозъчета.

34

Анонимен

преди 11 години

Пешо, без да съм фотограф ше кажа, там и със сапунерка да отидеш пак ще получиш същия резултат. Всички нюанси на жълто-зелената гама са там и като се добави леко спускащото се слънце няма какво да се пипа. Природата си е свършила работата. На места хълмовете са по- големи и ми идваше да легна и да се търкалам по надолнището като малко дете.

33

Пешо фотографа

преди 11 години

А относно цветовете, някои кадри са съвсем леко пресатурирани, но това е допустимо щом автора е решил че това би помогнало за по пълното възприятие на пейзажа. Още повече, че има моменти в които дори най-съвременната техника не може да пресъздаде цялата динамика на цветовете. Аплодисменти за автора!

32

Пешо фотографа

преди 11 години

Направих си труда да прочета всичко и установих неадекватноста...по точно липсата на онова третото/фотографско/ око в повечето пишещи. Окото даващо ни привилегията да се радваме на красивото, без да изпадаме в битовизми и безсмислени спорове за неща нямащи нищо общо с онова което ни се предлага да видим. Радвайте се на красотата в кадрите и не се разсейвайте с ГМО-та и почви. "Часовете на дългите сенки" избрани от автора ни дават толкова красота, че е престъпление да не замълчим пред уникалното.

31

Анонимен

преди 11 години

Така рисуваше и ни учеше да рисуваме нашият преподавател в училище - художникът Арабаджиев. Тогава надали беше виждал това място, но със сигурност е виждал "бездънната" за прлодородие карнобатска земя! Също така красиво обагрена и във всички сезони.Което е хубаво, хубаво е, независимо къде се намира!На 38 - виновна комунистическата идея, противоречиш си - българите точно при социализма имаха възможност да си купят жилища.Ако за теб тази идея е мода, много скоро ще бъде мода за много народи.

30

Анонимен

преди 11 години

САЩ безспорно са много богати на природни ресурси държава, придобити с масово изстребване на коренните жители.В началото на 20 век живота е бил сносен, като един обикновен работник е можел да си позволи къща с много деца и жена грижеща се само за семейството; затова комунистическата идея никога не е била на мода там. След депресията обаче, всичко идва под контрола на най-богатите - II световна война е организирана от САЩ за да приберат златото на Европа. Въпреки това сега живота там е мизерен.

29

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 22ГМО са генетичен фракенщайн. Безвредни могат да са само според Монсанто и подобните им, както и купените лъжеучени, убеждаващи хора като теб, дето им се вързват. То трябва не от Луната, не от Марс, ами от друга галактика да си паднал за да не разбираш, че няма дим без огън и че НИКАК не е случайно, че хората в целия свят се обърнаха срещу ГМО франкенщайните. Само за свинете няма значение какво ядат, ние сме хора, а не ***. Който е произвел тия гадости, той/тя/то да си ги яде.

28

Анонимен

преди 11 години

красота...

27

Шоп

преди 11 години

И аз бях. Срещнах отношение, което ме прозсълзи. Обикновените американци са искрени патриоти.

26

Анонимен

преди 11 години

29. И аз живея в Америка .Климата е доста разнообразен и почвите също , от чернозем до пустинни , речни, хълмисти , гористи , весоко планински . Не вярвах , че пустинните са плодородни ( имат много естествени минерали ) и ако има напоителна система , има и реколта .Всичко е много подредено , с качествени пътища ( на такава огромна територия ).Светът е красив , но зависи от хората как го поддържат !

25

Ивчо

преди 11 години

Бил съм в САЩ 2 пъти, но за съжаление до централно-западната част не можах да стигна.Това е една чудесна страна и само, който не е ходил не го е осъзнал.Липсва ми страшно много!!

24

до 24

преди 11 години

Ти сериозно ли ?Нали знаеш ,че месо дето котката не го яде ,не е много за хората !Същото е с инсектите и закодираните защити в ГМО то ,както избиват насекоми и вредители ,така и .... за човека.Абе тея скоро ще се наложи да си сеят пчели за да живеят.

23

Анонимен

преди 11 години

Това си е красиво ,ама за земеделие отива към високопланинското ,с тея хълмове не е много удобно за механизирано ...Извинявам се ама вие в България обикаляли ли сте???Сравнено с добруджанската тепсия с богатия чернозем това е ....А едно време имаше и напоителни системи черпещи от дунава ,но нещо имаше скандал наскоро ...Както и да е това ми прилича на Родопи.

22

Анонимен

преди 11 години

Момчета не спорете,както е на снимката точно така е.Живея в този район от много години(21),красиво е....,но от България по-красиво няма итова е факт който за мене не подлежи на съмнение.В нас е вината за всички беди които са сполетели милата ни Родина.Когато ти е *** къщата не викаш някой друг да тия почисти,сам си слагаш в ред всичко(ако си заинтересуван).Наистина когато човек излезе да живее сред чужди разбира колко са близки своите.Интересувайте се за своите,за да си спретнем къщата.

21

Анонимен

преди 11 години

До "специалиста" по PhotoShop - ти май не си виждал много места по света. Твърдението "...в природата няма такава наситеност на цветове..." си е направо сърцераздирателно.

20

Анонимен

преди 11 години

Интересни коментари на многознайковци. Както обикновено повечето негативни. Очевидно повечето от коментиращите им е премахната оперативно способността да видят нещо хубаво (без значение за какво става дума) и другата категория - "аз не вярвам"... Смешни сте. Първо, статията показва и коментира нещо хубаво като гледка и това не виждам как може да се отрече."Спецовете" обаче подкарват PhotoShop, Monsanto, почвата... добре че нямаше трактор на снимката, че и за неговите недостатъци щеше да се пише.

19

Анонимен

преди 11 години

22, това не мож им го обясни на тез дръвчета, знаеш ли откога се напъвам. Това, че нещо е ГМО не го прави вредно или лошо.

18

Анонимен

преди 11 години

21, всички, ти не знаеш ли??? Тук са най-компетентните по всички въпроси - политика, икономика, образование, земеделие, конспирации, медицина...не се излагай с такива въпроси, моля те.