Снимка: worldfortravel.com

Ако искате да се почувствате като Бог и да погледнете света от високо, Прейкестолен е точното място за вас. Скалата се намира в Норвегия и има наистина внушителни размери. Когато човек се изкачи до най-горната ѝ част, пред него се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и езера.

Скалата е известна още с прозвищата си „Пулпит Рок“ или „Молитвената скала“. Висока е 604 метра и е една от най-популярните туристически дестинации в Норвегия. Годишно Прейкестолен е посещаван от между 150 000 и 200 000 туристи. За да се изкачите до върха на скалата, трябва да отделите около 4 часа за преход и около час и половина за преминаване през платото.

Изкачването на Прейкестолен никак не е лесна задача. Добре е да имате екипировка, защото по пътя си преминавате през стръмни пътища, големи мъхести камъни и дори малка река. Веднъж изкачили се до върха обаче, със сигурност ще забравите за тежкия път до там. Гледката отгоре е наистина запомняща се.


Прейкестолен е колкото красива, толкова и опасна атракция. Трябва да внимавате, защото скалата не е обезопасена отстрани, за да се запази естествения ѝ вид. За щастие, няма нещастни случаи, но въпреки това имайте едно наум.

Посетете галерията на Tialoto.bg и разгледайте снимките, разкриващи невероятната магия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase