Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски похвали украинската армия за нанесените удари по военни цели на територията на Русия, съобщи „Гардиън“.

"Бих искал да благодаря на всеки от нашите войници и на всички, които работят в нашата отбранителна индустрия, за това, че нанесоха удари по руски летища, петролни рафинерии и логистика", каза Зеленски.

Киев засили въздушните нападения срещу руската територия, като заяви, че извършва ударите в отговор на бомбардировките, на които е подложена Украйна.

"Всеки удар, който точно отговаря на руските бомби, който унищожава руската логистика, руските бази, това прави по-трудно за окупатора да остане на наша земя. Всеки такъв удар приближава справедливия край на войната", добави украинският президент.

Източник от украинската армия съобщи, че безпилотни самолети са поразили летището Морозовск в Ростовска област и са унищожили склад за боеприпаси.

Руските официални лица не отговориха на твърденията относно унищоженото летище, но местният губернатор Василий Голубев заяви в Telegram, че властите са въвели извънредно положение в област Морозовск.

Украинската армия съобщи за поразен склад за гориво в Каменски район на Ростовска област, където руски представители съобщиха, че атака с дрон е подпалила резервоари с петрол.

Украинските въоръжени сили съобщиха, че на 2 август са потопили подводница Б-237 "Ростов на Дон" в окупирания Крим и са унищожили 4 ракетни установки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase