Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски осъди ударите на Техеран срещу Израел и призова за обединен глобален отговор срещу "терористичните" атаки от Русия и Иран.

"Действията на Иран застрашават целия регион и света, точно както действията на Русия застрашават с по-голям конфликт", написа Зеленски на мрежата X.

Oще по темата
Той добави, че "очевидното сътрудничество между двата режима в разпространяването на терора трябва да се сблъска с решителния и обединен отговор от света".

Зеленски каза, че "Украйна осъжда атаката на Иран срещу Израел с помощта на дронове и ракети". Русия използва огромен брой ирански дронове във войната си срещу Украйна и Зеленски свърза опита на Украйна и Израел. „Ние в Украйна знаем много добре ужаса на подобни атаки от страна на Русия, която използва същите дронове „Шахед“ и руски ракети, същата тактика на масирани въздушни удари“, пише той.

Мнозина в Украйна се оплакаха, че подкрепата на Запада за Израел в събота е била по-широкообхватна от подкрепата за Украйна, цитирайки международните усилия за прихващане на ракети и дронове. Зеленски каза, че само „осезаема помощ“ може да спре ракети и безпилотни самолети. Той настоя и за деблокирането на американската военна помощ за Украйна, която отдавна е стопирана в Конгреса. „Изключително важно е Конгресът на Съединените щати да вземе необходимите решения за укрепване на съюзниците на Америка в този критичен момент“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

Анонимен

преди 4 месеца

Зеленски, капитулирай, сввиня егоистична, няма заради кожата ти, да гинат хора и от двете страни!

196

Анонимен

преди 4 месеца

Просто не знаят с кого са се захванали, ментора на Зеленски - Коломойски, обра парите на всички и на цялото население на Украйна чрез измама и чрез частната си банка, а че Зеленски няма ли да им окраде държавите, хахахааааааааа, "дай, дай, дай" ! Жалко за убитите славяни и други хора, за което трябва да платят тези, които ги вкараха в братоубийствена война и ги убиваха!

195

Анонимен

преди 4 месеца

Зеленски, капитулирай или се махай!

fallback