Снимка: ПФК Левски

Всички привърженици на Левски, които бяха задържани след инцидентите в Скопие преди мача между Шкупи и „сините“ от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, са вече освободени. Това потвърди за bTV консулът на страната ни в северномакедонската столица Георги Христов.

По негови думи 19-те запалянковци са пуснати срещу административни глоби от по 300 евро на човек, като наказанията са "за неспазване на обществения ред и насилие по време на спортно събитие".

Още по темата
Пред телевизията говориха и задържаните фенове на Левски, които не успяха да гледат мача и не са участвали в сблъсъци с полицията, но бяха арестувани. По думите им става въпрос за политическа репресия. Арестуваните привърженици на „сините“ благодариха на българите, които събраха пари, за да бъдат платени гаранциите и те да бъдат освободени.

Вчера фен на Левски бе наръган с остър предмет преди мача между „сините“ и Шкупи от ЛК. Състоянието на пострадалия запалянко е вече стабилно. Общо 21 привърженици бяха арестувани от местните власти, като 19 от тях са от Левски, а двама – на северномакедонския тим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase