Снимка: БГНЕС
fallback

Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, отнема живота на наркозависими във Варна. По неофициална информация от два центъра за лечение на зависимости, само за седмица във Варна са починали 10 души след употреба на този наркотик.

Павел Павлов, председател на Асоциация за превенция на наркомании, коментира пред БНТ, че наркотичната смес е хиляди пъти по-силна от хероина и употребата ѝ е смъртоносна.

"Дойче Веле" през 2020 г предупреди, че такъв наркотик навлиза в Европа, вече е факт в България, заяви Павлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Случаен минувач

преди 9 месеца

През 2004 получих бъбречна криза. Страшни болки. Викнах Бърза помощ. Един възрастен доктор ми инжектира фентанил и аз почти веднага съм заспал. След 30 минути се събудих, той ме беше изчакал, не си беше тръгнал. Попита ме как съм, по-добре бях, болките стихнаха. Тогава вече си тръгнаха. Това е срещата ми с фентанила, силно сънотворно. Но сигурно като наркотик е много силен и смъртоносната му доза не е много по-висока от терапевтичната. Ужасявам се от мисълта, че вече има 10 жертви от него.

81

да дееее!

преди 9 месеца

Путин има друг подход,по хуманен!Праща ги да ги трепят Украинците!

80

Бай Иван

преди 9 месеца

Още един подарък от евроатлантическите ни партньори - тая гадост от години трепе в любимата на психопатите от пплгдб+ задокеанска империя стотици хиляди на година ;) !!!

fallback