"Вносното месо може да е вече над 100 тона. Притесняваме се, че идва с дъмпингова цена и неясно обозначение от държавата откъдето идва. Това пречи на родните производители. Освен това не се вижда кодът на кланицата, която го праща. Няма как обикновеният потребител да разбере откъде идва месото, ако няма печати", обясни той.
Караколев разкри, че у нас няма сертифициран пункт за внос на месо от Македония.
"Оказа се, че нямаме сертифициран пункт за вкарване на месо от Македония. Българското производство е регулирано спрямо търсенето. Последните години се забелязва увеличаване на консумацията на агнешко. Произходът на месото е много голям проблем. Именно с тази цел се прави обозначаването на труповете", заяви председателят на овцевъдите пред Bulgaria ON AIR.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
46
Анонимен
преди 5 годиниА македонците от Северна Македония, ядат ли български козунаци?
45
Loyko
преди 5 годиниВ Хърватска се предлага агнешко от България ,както и тяхно агнешко месо.Цена на българското е 50 куни за килограм, а на хърватското е 70 куни за килограм.Пазарна икономика.Какво лошо има да си купуваме агнешко от Македония,което нито е по лошо от българското,нито е по скъпо...Ами да сме си изградили контрол за внос на месо...не са ни виновни македонците...било то и северни...
44
BEDN ROM
преди 5 годиниAZ MRAZYA MESOTO,NE OBICAM I VASHIAT HRISTOS-MESOYADEZA IZMISLEN