Снимка: БГНЕС

Новак Джокович направи още едно впечатляващо представяне на Уимбълдън в понеделник, за да стигне до четвъртфиналите, но 24-кратният шампион от Големия шлем далеч не беше щастлив след победата си.

На сърбинът му отне малко повече от два часа, за да победи Холгер Рун – 6-3 6-4 6-2 – на централния корт, но беше раздразнен от фенове в публиката, които подкрепяха неговия датски опонент.

По време на мача зрителите можеха да бъдат чути да викат "Ruuuuune" в подкрепа на световния номер 15, скандиране, което звучи подобно на освиркване.

"На всички фенове, които уважават и останаха тук тази вечер, много благодаря от дъното на сърцето си. Оценявам го", каза Джокович в интервюто си след мача. "А на всички онези хора, които са избрали да не уважават играч – в този случай мен – лека нощ."

Когато интервюиращият на корта предположи, че феновете току-що са скандирали за Рун, вместо да освиркват, Джокович каза:

"Не го приемам. Не. Знам, че аплодираха за Рун, но това е извинение да бъда освиркван.Слушай, обикалям повече от 20 години, така че повярвай ми, знам всички трикове. Знам как става. Всичко е наред, всичко е наред. Фокусирам се върху уважаваните хора, които имат уважение, които са си платили билета, за да дойдат и гледат тази вечер, обичат тениса и оценяват играчите и усилията, които играчите полагат тук. Играл съм в много по-враждебна среда, повярвайте ми. Вие момчета дори не можете да ме докоснете."

Това не е първият път, когато Джокович остава ядосан от публиката след мач срещу Рун.

На Откритото първенство на САЩ през 2021 г. ситуацията беше подобна.

След поражението в понеделник Рун каза, че е било хубаво да чуе тълпата да скандира името му и каза, че опонентът му отново е сбъркал.

"Ако не знаете какво се случва, вероятно е прозвучало като "бу", но това беше моето име", каза Рун. "Но Джокович е играл толкова много мачове, откакто се случи последния път, вероятно не си спомня."

Въпреки че не беше доволен от част от публиката в понеделник, Джокович успя да запази спокойствие и да изпрати Рун под номинала.

В точките Джокович изглеждаше затруднен от стомашен проблем, но успя да се отърси от него, за да стигне до своя 15-и четвъртфинал на Уимбълдън.

Въпреки че претърпя операция за скъсан менискус миналия месец, 37-годишният играч изглежда в страхотна форма, докато очаква това, което ще бъде неговата седма титла от Уимбълдън.

Сега той ще играе с австралиеца Алекс де Минаур в сряда за място на полуфиналите.

"Алекс де Минаур е един от най-бързите, ако не и най-бързият играч в Тура. Но аз се наслаждавам на бягането си все още на 37 години. Очаквам с нетърпение мача", добави Джокович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase