Снимка: Reuters

Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна от 1/4-финалите на турнира от сериите АТР 250 в Бризбън, след като загуби от Кей Нишикори. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria

По думите му, Гришо ще изпадне от Топ 20 на световната ранглиста за първи път от септември 2016 г.

"Това се дължи на факта, че не успя да защити точките си от миналата година, когато стигна до 1/2-финалите. Освен това Димитров продължава да е без победа над тенисист от Топ 10 от април 2018 г., когато спечели срещу Давид Гофен. Той допусна и пето поражение от Нишикори от шест мача помежду им", добави Коларов.

За българина сега предстои участие на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open. Надпреварата в Мелбърн ще се проведе от 14 до 27 януари, като гостът припомни, че Гришо има да защитава точки до 1/4-финал, където миналата година беше елиминиран от британеца Кайл Едмънд.

"Наградните фондове бяха вдигнати с 14% сравнение с миналата година. Причината за това е падналият курс на австралийския долар. За последните двайсетина години сумите в Мелбърн са се увеличили с 351% или 48,6 млн. долара", каза още Коларов.

Всичко за тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase