Снимка: Reuters
fallback

Първата ракета на българския Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на силния турнир в Торонто, след като надви исполина Иво Карлович с 6:3, 7:5.

Успехът е доста изненадващ предвид факта, че хърватинът се намира в най-добрата форма в своята кариера и не спира да изумява, въпреки че вече отдавна е прехвърлил 30-те години.

Преди този мач хасковлията бе сочен като аутсайдер, но той демонстрира отличен тенис и стигна до победата по безкомпромисен начин.

Това е трети успех за Гришата над Карлович, като нашето момче го надви тази година и на клея в Истанбул, където загуби нелепо финала.

Победата над хърватина обаче е първа за Димитров на твърда настилка.

За статистиката - преди този мач Карлович записа 10 победи и само 1 загуба, като достигна до финала във Вашингтон и дори сервираше за спечелването на мача, но бе надвит от Гаел Монфис.

В първия сет всичко се реши след един единствен пробив, след като Григор достигна до шанс два шанса да пробие в шестия гейм и оползотвори втория.

Вторият сет също бе решен от един единствен пробив, като това стана в гейм номер 11 в който Гришата се възползва от третия си шанс за пробив.

Преди това той спаси сетбол на свой сервис.

Следващият противник на българина е японецът Кеи Нишикори.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

20

преди 7 години

Часът е 22'04 и първият сет е факт ............. 6:3.Когато експерта говори и Боговете мълчат.Мришо е НИКОЙ.

19

Анонимен

преди 7 години

Здравейте БАЛЪВЦИ,Пиша ви за да ви инфорнмирам какво ще му се случи на Мришо в в следващите 60-80 минути.резултата е 1:0 за мришо.Мачът ще завърши с класическото 6:3, 6:3 за Нишикори. а мришо заминава директно при Дуда да подсмърча ОТНОВО.

18

Анонимен

преди 7 години

А защо няма нищо как г "ОТСТРЕЛЯХА" Мришо на двойки??Защо бе?

fallback