Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров пропиля мачбол, преднина от сет и два пробива във втория, както и брейк аванс в решителната част и в крайна сметка напусна турнира в Синсинати от сериите Мастърс след обрат за 6:4, 6:7(3), 5:7 от Анди Мъри.

Гришо се хвърли в двубоя с жажда за победа и си осигури два брейкпойнта още в първия гейм, а бекхенд в аут на Мъри възнагради усилята му. В ударите на британеца липсваше обичайния ритъм, а и Димитров го притискаше неуморимо, което се пренесе и във втория сет, който обаче бе загубен в тайбрека за 3:7 точки.

Повлиян от загубения сет, Григор веднага подаде сервиса си в началото на решителния сет и изостана с 0:2.  После настроението в играта на българина се завърна и скоро той проби още веднъж и продължи серията си до пет поредни гейма от 0:2 до 5:2. За съжаление обаче, Димитров отново не запази концентрация в ключов момент и при 3:5 набързо изостана с 0:40, след което допусна двойна грешка и се самопроби.

Българинът дръпна спусъка и си осигури мачпойнт при 5-4, но го пропиля леко и Анди изравни геймовете.

Сривът за Григор продължи и с още един пробив Мъри приключи обрата си за 4:6, 7:6(3), 7:5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Честно казано и аз не разбрах как от 5:2 и мачбол, загуби с 5:7. Това са 5 поредни сета. Тия номера само той ги може!

23

Ицо

преди 8 години

... подкрепете го вместо да го затрупвате с изисквания и очаквания. Най-вече медиите трябва да го подкрепят. Дали е от психиката, дали е от многото очаквания към него, дали има други фактори, оставете Григор да премине през това и покажете малко уважение към него!

22

Ицо

преди 8 години

Хубав мач се получи! Въпреки загубата, това беше стъпка напред в играта му - много агресивен тенис, с рано взимане на топката, близо до основната линия. Вярвам че през 2016-та година успехите ще дойдат. И разберете хора, Григор не ви е длъжен с нищо. Това не е футбол или волейбол, където нещата зависят от федерации и куп корумпирани палячовци. Григор сам е стигнал дотук. Спрете с това "Не може да продължава така.. трябва да побеждава". Лесно е да се каже....

fallback