Снимка БГНЕС, архив

Направил съм всичко възможно да имам лиценз и да се регистрирам. От 4 години се опитвам да го направя, но процедурите в България са много тромави. Това заяви Веселин Тодоров, предаде БГНЕС.

Мъжът е обвинен от прокуратурата във връзка с инцидента с парашутни скокове от балон край Ботевград от 23 октомври при който загина един мъж, а друг е в болница с множество увреждания.

„Искам да разграничите летенето с балони от скоковете с парашут, защото за тях не казвате нищо. Като пилот на балон не съм допуснал с балона да се случи нещо. Момчето скочи и други са допуснали грешка“, каза Тодоров.

Той изказа най-искрени съболезнования на близките на починалия Мишо. Също така пожела бързо оздравяване на другото пострадало момче. „Тежестта, която ще нося аз и семейството ми, ще бъде много повече от тази, която вие ще изкарате за мен“, добави обвиняемият.

Още по темата

БГНЕС припомня, че балонът няма летателна годност, нито регистрация. Прокуратурата повдигна две обвинения срещу 44-годишния Веселин Тодоров -за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди.

До момента Веселин Тодоров има пет присъди: за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. Последното му обвинение е от 2018 г. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase