Веселин Тодоров. Снимка БГНЕС

Окръжният съд на София пусна под гаранция в размер на 10 хиляди лева собственика на балона Веселин Тодоров, от който скочи парашутист и загина. Така съдът не уважи искането на обвинението за постоянен арест.

На влизане в съдебната зала Тодоров заяви, че бил направил всичко възможно да има лиценз и да се регистрира, но процедурите в България били „много тромави“.

Той изказа съболезнования на близките на починалия Мишо. Също така пожела бързо оздравяване на другото пострадало момче. „Тежестта, която ще нося аз и семейството ми ще бъде много повече от тази, която вие ще изкарате за мен“, добави обвиняемият.

В същото време той призова да се разграничите летенето с балони от скоковете с парашут. „Като пилот на балон не съм допуснал с балона да се случи нещо. Момчето скочи и други са допуснали грешка“, каза Тодоров.

Трагичният инцидент се разигра на 23 октомври край Ботевград.

Балонът на Веселин Тодоров няма летателна годност, нито регистрация. Прокуратурата повдигна две обвинения срещу него - за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди.

До момента Веселин Тодоров има пет присъди: за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. Последното му обвинение е от 2018 г. І БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase