Подсъдимият Георги. Снимка: БГНЕС

Два часа продължи разпитът на майката на Дебора Михайлова от Стара Загора в днешното заседание на пловдивския Районен съд. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес. Трябваше да бъдат разпитани трима от останалите свидетели, но един от тях не е бил открит на посочения адрес, казаха защитниците на подсъдимия Георги Георгиев.

Заседанието днес премина при закрити врата и без присъствието на Дебора Михайлова.

"Излязоха много интересни факти, които не ни бяха известни досега, нямаше ги изобщо в делото. Оказа се, че музикалният клип на Дебора, за който пред обществото беше изтъкнато, че е жест от въпросния певец към нея за това, което ѝ се е случило, в действителност е бил платен. Това каза майката на Дебора", посочи адв. Петко Кънев, защитник на подсъдимия. Според него в показанията на майката на Дебора е имало доста противоречия.

Разпитите в заседанието приключиха. Предстои съдът да се произнесе по-късно днес по направено искане за промяна на мярката за неотклонение на Георги Георгиев.

Следващото заседание ще бъде на 12 септември, когато показания ще дадат още трима свидетели и ще започнат разпити на някои от вещите лица, работили по случая.

В края на юни тази година Дебора Михайлова беше разпитвана в продължение на пет часа. "Противоречия има много, но не мога да навляза в конкретика. Разминаванията в показанията са сериозни", каза тогава единият от защитниците на обвиняемия Георги Георгиев - адв. Валентин Димитров.

Миналата година случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна. Едно от обвиненията срещу Георги Георгиев е, че с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase