Софийска районна прокуратура предаде на съд бившия полицейски служител Симона Радева за лично укривателство на Георги Семерджиев.

На 5 юли 2022 г., в София, докато е на длъжност младши инспектор в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Първо Районно управление, тя помогнала на Георги Семерджиев да се укрие. Осигурила му метална стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си, влязъл вътре и се укрил.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.

На 22 април тази година Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на втора инстанция за причинена смърт на две жени при катастрофатa на столичния бул. „Черни връх“.

Тежката катастрофа стана през юли 2022 година. Според експертизите по делото мъжът е шофирал с над 160 км/час. Той уби на място две жени - Хариет и Христина.

През 2022 г. пред съда Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, но не е знаела, че е бил участник в катастрофата, предава Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase