Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев. Това е трето искане на бившия дипломат да излезе от ареста в рамките на месец.

Съдът се мотивира с това, че има риск задържаната да извърши друго престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение.

Адвокатът ѝ Димитър Вълков изброи многобройните ѝ болести, в това число тремор, загуба на слух, отслабване с повече от 25 килограма, загуба на координация, изчезнало зрение. Въпреки здравословното ѝ състояние тя остана с пранги на краката през цялото време,ь съобщи 24 часа.

Прокурор Виолета Желева опонира, че Трифонова е била преглеждана многократно, водена е в частни клиники, посочени от нея и освен това ѝ е назначена съдебно-медицинска експертиза, за да установи какво ѝ е състоянието. Прокурорката припомни и за какво е задържана всъщност Трифонова, а именно убийството на Пейо Пеев, който издъхна от механична асфиксия. След като изслуша пледоариите съдът обяви, че Красимира Трифонова остава в ареста, тъй като не е отпаднала възможността да извърши престъпление, а и остава обоснованото предположение за нейната съпричастност към убийството на Пеев.    

Трифонова е обвинена заедно с дъщеря си Габриела Савова в убийство по особено жесток начин, след като тялото на Пейо Пеев беше намерено в опожарена кола през януари. Камера в близост е заснела деянието, а съдебно-медицинска експертиза доказва, че мъжът е удушен до смърт.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба пред апелативните магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase