Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският районен съд днес е прекратил делото, което Кирил Петков води срещу Бойко Борисов и беше спряно през април миналата година заради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ.

Още през декември Петков е оттеглил частната си тъжба, но Софийският районен съд е решил да го прекрати в открито заседание, което се е случило днес. В искането за оттегляне не е нужно да се посочват причини, съобщава "24 часа".

Поводът лидерът на ПП да започне делото беше изказване на лидера на ГЕРБ, че правителството на Петков е купувало газ на завишени цени заради комисионни. По него има разпитани свидетели, имаше назначени и експертизи.

От своя страна още преди време Борисов също е оттеглил гражданското дело, което водеше срещу Кирил Петков, но в Софийския градски съд.

Борисов започна дело срещу заради думите му: "И за тези осем хиляди лева, които ББР плаща на месец на тази кантора за общо два месеца, те направиха такава новина, че забравихме че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това как ние се опитахме да го спрем реално въобще остана настрани".

Това е разумна постъпка от страна на двамата, коментира адвокатът на Борисов Менко Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Ъхъ !

преди 5 месеца

Какъв съд , какви 5 стотинки ! Та предстои голямото крадене на милиарди ! Има за крадене много и ще има за всички, но трябва да се краде заедно и сигурно ! Еми, позволихме им , наша простотия ! Суверенът си бърка в носа и пърди доволно покрай печката с ***. Маа пръжки с лук и не му дреме , че скоро и въглища няма да имаме и трябва да внасяме за много евро за тон !

124

въйй

преди 5 месеца

същински самодиви, "па плеснат с ръце та се прегърнат"...що па и да не се вземат, много ще си подхождат и ще се "сгадат", както казват бабите.

123

Анонимен

преди 5 месеца

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, но ние сме виновни, че търпим и не им строшим главата. Направиха ни на маййймуни, някакви, които не сме избирали, и които сами си взеха властта. Явно трябва по идея на латинските демокрации да започнем да формираме ескадрони на смъртта и да ги чистим до девето коляно. То е ясно, че българия вече е в кофата, поне и някои самоояли се да си заминат.

fallback