Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата в Стара Загора внася обвинителния акт срещу задържания за нападението над Дебора. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в Стара Загора.

„Георги Георгиев е обвинен за извършени престъпления, свързани с насилие, принуда, причиняване на множество телесни увреждания и закани за убийство спрямо пострадалото 18-годишно момиче”, съобщиха от държавното обвинение на специален брифинг.

По време на разследването бяха оповестени всички по-важни стъпки около събирането на доказателства.

Още по темата

„Усилията на наблюдаващите прокурори дадоха резултат. Стигна се до заключителния етап и предаване на лицето на съд. Проведе се едно всестранно, обективно и пълно разследване по случая. Нищо не е пренебрегнато. В 5-месечен срок се събраха множество доказателства, изготвени бяха тежки и трудни експертизи. Наблюдаващи прокурори и разследващи органи ежедневно и упорито работиха по случая, така че да се стигне до днешния ден. Предстои състезателно производство, при което обвинителите и защитата ще представят доказателства. Заключителният акт ще бъде на съда”, съобщиха още от прокуратурата.

Припомняме, че случаят "Дебора", която Георги Георгиев бе рязал с макетен нож,  доведе до протести в страната и до промени в НК, свързани с домашното насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase