Снимка: БГНЕС

След разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, делото срещу шофьора, причинил катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, ще бъде иззето от прокуратурата във Велико Търново и ще бъде изпратено за разследване от прокуратурата в Ловеч. Това се очаква да се случи още този следобед, информират от прокуратурата.

Още по темата
Днес прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна от ареста Начо Пантелеев в неделя, е извикан за обяснение в кабинета на главния прокурор. Преди минути той влезе на среща при Сарафов, съобщава БТА.

В кратък коментар пред медиите той обясни как книжката на Панталеев е била отнета и му е била наложена забрана да напуска страната.

Прокуратурата няма как да знае с каква скорост е карал Пантелеев, без да има експертиза, обясни мнението си Кожухаров. Освен това по думите му нямало няма опасност той да се укрие.

Според Кожухаров, основното нарушение е превишената скорост и настъпилата след това загуба на контрол над колата. Пътят е бил мокър, вероятно гума е забуксувала при маневра за изпреварване и така колата се е отклонила от пътя си. (БТА, Димитър Абрашев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase