Снимка БГНЕС, архив

Родителите на Евгения Владимирова - Андрей и Капка Чорбанови, както и брат й Николай Чорбанов, говориха изключително емоционално пред съда по делото за нейното убийство. Прокуратурата поиска доживотен затвор за съпруга й Орлин, а пледоариите продължават вече трети час.

"Искам доживотна присъда без право на замяна за бащата-помагач и за убиеца на дъщеря ми. Те са ходили заедно да гледат къде да изхвърлят тялото. Не помисли ли за единствения си внук? Дъщеря ми те наричаше "Пламче". Даже на едно от заседанията ти дойде с пуловер, подарен ти от нея за Нова година", обърна се Капка Чорбанова към свата си Пламен. Докато говореше, на няколко пъти сълзи прекъсваха изказванията на жената.

"Кой си ти, изчадие? Кой ти даде право да отнемаш живот?", обърна се тя към Орлин.

Бащата на Евгения призна, че го е страх за семейството, за сина му и за внуците. По думите му Орлин бил с две лица и ако един ден излезе на свобода, семейството на Евгения щяло да бъде в опасност.

"Да няма възможност никога да е сред нас. Тогава и душата на Евгения ще намери покой. Съсипа живота ни, отне душата на нашия дом", каза Андрей Чорбанов.

Още по темата
Братът Николай пък разказа как се е наложило с помощта на психолог да съобщят на малкия син на Евгения, че майка му е убита. Преди дни детето трябвало да прави родословно дърво в училище. "Какво да напише то в това родословно дърво?", попита Николай.

Преди тях говори и адвокатът им Иво Найденов, който разкри, че в компютъра на Орлин се виждало, че той се опитвал да се сдобие с шпионски софтуер. Освен това използвал техника, за да следи жена си, докато е на компютъра и така да установи нейната парола, пише "24 часа".

Орлин е споделял в чатове, че ако Евгения го напусне, ще я убие.

"Не е налице доказателство, че смъртта е настъпила по мъчителен за Евгения начин", заяви пък защитникът на Орлин Владимиров - адвокат Камен Михалков. Смъртта била настъпила бързо. Имало 8 морфологични белега, че това е било така.

"Не е имало 5-6-7 минути душене", каза адв. Михалков. В хода на разследването нито един от техните приятели не бил казал за семейни проблеми. Те си променили показанията по време на делото в съда. Проблемите на двойката били чисто битови.

Адвокатът смята, че не са събрани достатъчно доказателства, че той е шпионирал жена си. От обвинителния акт излизало, че едва ли не Пламен Владимиров имал опит в омърсяване на хора и затова Орлин се допитал до него как да укрие тялото. "Това убийство е всичко друго, но не и умишлено", обясни адв. Михалков.

Процесът срещу бащата и сина е на финала, днес се очаква дори да има и присъда. В залата присъстват десетки близки на младата жена, които носят и нейни снимки.

Евгения Владимирова беше обявена за издирване от мъжа си на 13 октомври 2021 г. Той и нейни близки дори я търсиха в София, както и с призиви за информация във фейсбук. Тогава Владимиров твърдеше, че жена му тръгнала за фитнеса и повече не се прибрала. Още докато издирвал съпругата си, той е бил основен заподозрян за убийството ѝ. Криминалистите следили всяка негова стъпка. Задържан е след месец, когато се получил сигнал за куфара с труп в покрайнините на Перник, където живее баща му - бившият служител на ДАНС Пламен Владимиров. Той е на свобода, но е подсъдим като помагач за убийството на снаха си, защото лично е откарал с колата си куфара с трупа. Основният мотив за убийството е ревност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase