Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения Владимирова.

За бащата Антон Владимиров, който е помагал на сина си да укрие тялото на младата жена, държавното обвинение не конкретизира какво да бъде наказанието, като посочи то да е в предвидените граници. За престъплението "убийство" в закона те са 15-20 години затвор или доживотна присъда.

Още по темата

Процесът срещу двамата е на финала. Започнаха пледоариите, а възможно е и още днес да има присъда. В залата присъстват десетки близки на младата жена, които носят и нейни снимки, пише "24 часа".

Прокуратурата посочи, че Орлин е изпитвал силна ревност и негативно отношение към изневярата. На 13 октомври 2021 година - денят, в който Евгения изчезва, Орлин вече е знаел, че предния ден тя се е срещала в хотел с мъж на име Габриел Димитров. Той се тревожел още, че при развод няма да получи родителските права върху детето им, а както и за имота, който планирали да купят. Всички тези обстоятелства изиграли роля при взимането на решението да убие съпругата си.

Припомняме, че тялото на Евгения бе намерено в куфар в околностите на Перник, след като нейни близки подадоха сигнал, че е изчезнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase