Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският градски съд постанови доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров. Петчленният състав се съвещава три часа, докато реши какво да бъде наказанието за двамата.

Те са признати за виновни за убийството на Евгения Чорбанова, съпруга на Орлин. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана на горна инстанция.

Oще по темата
Според съдебния състав убийството е извършено умишлено и по особено мъчителен за жертвата начин.

Присъдата е подписана с особено мнение на един от съдебните заседатели, според когото съдът е трябвало да наложи по-тежки наказания, а именно - доживотен затвор без право на замяна.

Орлин и Пламен Владимирови ще трябва да заплатят на семейството на убитата Евгения общо 2,3 млн. лева, както и разноските по делото.

Според съдебния състав обвинението е напълно доказано. Независимо, че Пламен Владимиров не е извършител, а само помагач, той носи огромна отговорност, равностойна с тази на физическия извършител, мотивира се съдия Вера Чочкова, председател на съдебния състав. Според нея Пламен е можел да предотврати тази "отвратителна трагедия".

Капка Чорбанова, майка на жертвата, каза пред медиите, че е доволна от присъдата, но дори и няколко милиона няма да върнат детето ѝ. Тя прогнозира, че борбата ще продължи, тъй като очаква подсъдимите да обжалват наложеното им наказание.

Прокурорът по делото Иван Кучиев посочи че държавното обвинение е удовлетворено от наложеното наказание. Той се солидализира със съда, че процесът е бил труден, както и самото събиране на доказателства.

Dnes.bg припомня, че тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Мъжът разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

Експертизите обаче доказаха, че твърденията на обвиняемия не отговарят на истината.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

анонимен

преди 6 месеца

До кога ще го показвате,РАЗБРАХМЕ

47

баба мара

преди 6 месеца

боже и това маика го е раждала

46

toti

преди 6 месеца

ДАНО ТАМ И, ИЗГНИЯТ И КОКАЛЕ ДЕ ДА РАБЕРАТ КАКВИ ЧУДОВИЩА МАЙКА БЪЛГАРИЯ Е ОТГЛЕДАЛА!! ПРАВИЛНО СА ПРАЩАНИ В БЕЛЕНЕ ТАКИВА ГЛАВОРЕЗИ ,БАВНАТА СМЪРТ Е ПО ДОБРЕ ОТ ЕЛ.СТОЛ!!!

fallback