Снимка БГНЕС, архив

„От доста малко стана нещо огромно. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Като родител винаги боли”.

Това заяви Симеон Сакскобургготски в първи коментар, след като неговата дъщеря - княгиня Калина, причини катастрофа на Боровец.

Припомняме, че при маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно княгиня Калина отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Делото й се отложи, защото и тя, и адвокатката и били в чужбина.

Още по темата

След катастрофата служителка на "Царска Бистрица" донесла на Калина кисело мляко. Идеята е, е по този начин може да се намали пробата за алкохол.

По повод връщането на работа на депутатите от 49-ото Народно събрания, Сакскобургготски отбеляза, че те преди всичко трябва да имат общо желание, за да има България здраво управление, а след това и ясни цели. „В крайна сметка те са избрани да добруват народа, така че аз мисля че това е тяхна отговорност – да намерят начина. И аз съм убеден, че това ще стане“, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Сакскобургготски добави, че не обича да обобщава, но понякога наистина си губим времето със съвсем безинтересни неща, а пък бихме могли да съсредоточим енергията си в по-конкретни цели, които да се отразят и на хората. Той отказа да даде оценки на управляващите и им пожела успех в работата, която да допринесе за това да има спокойствие.

„Мисля, че има голяма доза агресия, което е съвършено ненужно. Хабим много енергия. Мисля, че с диалог, с добри намерения и желание може да се постигне далеч повече. Това поне е моята рецепта“, коментира още Сакскобургготски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase