Снимка БГНЕС
fallback

Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам.

Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците - Борислав Динков. И поиска да бъде пуснат на свобода. Думите му предизвикаха още по-голямо възмущение сред присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова през цялото време плачеше, пише "24 часа".

"Да го беше защитил. Негов приятел си, как е възможно", изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато охраната извеждаше близнаците от залата. По тях викаха и отправяха закани и останалите присъстващи. Вторият брат - Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били приятели и много съжалявал.

Двамата са обвинени в помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Oще по темата

Адвокатката на братята Светлана Званчева поиска делото да се гледа при закрити врати, но съдът настоя да има прозрачност.

"Анализът на доказателствата сочи, че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, ако бъдат оставени на свобода", пледира прокурорът Димитър Костов. Той определи Динкови като личности с висока обществена опасност и поиска най-тежката мярка. Защитничката им обясни, че двамата и за миг не се били укривали. Дни по-рано обаче прокуратурата обяви точно обратното.

Съдът излезе в почивка, за да определи мярката на 19-годишните братя. Те са обвинени в помагачество при убийството на Димитър Малинов. Дни наред местните хора протестираха пред дома им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 9 месеца

Северно корейски закони тук трябва да играят иначе няма оправия

62

Анонимен

преди 9 месеца

В 21 век ние сме като по времето на Крум, затова нека да се прилагат неговите закони. Кой каквото е направил това да се случи и с него. Крайно време е да се разбере, че ние не сме нормална държава и трябва да се въведе смъртното наказание за да бъдат озаптени тези изверги. Смърт за смърт! В Йордания има смъртно наказание и в затвора са само 400 души! А смъртното наказание не е прилагано от 4 години, но служи за възпиране на извършителите на наказание, което според закона им се наказва със смърт.

61

Грую

преди 9 месеца

***.

fallback