Снимка: БГНЕС
fallback

Внучката на актрисата Виолета Донева- Ивет Стайкова, отива на съд за убийството на баба си. Това съобщиха от градската прокуратура.

Oще по темата

Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, пише в обвинителния акт.

Според обвинението до 18 октомври 2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка.

Заради това приятелят на Ивет провел разговор с нейната баба  - актрисата Виолета Донева. Тя не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а заради това Ивет таила чувство на омраза към баба си.

На следващата вечер двете били сами в жилището на Донева. Ивет, която имала намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на възрастната жена.

Шест от тях били фатални за жизненоважни органи.

През това време Донева била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта.

След като убила баба си, Ивет напуснала жилището около в 5:14 ч. на следващия ден

Експертизи показват, че Стайкова разбирала свойството и значението на извършеното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 10 месеца

Когато за първи път застана пред съда във връзка с това убийство, внучката беше казала "Не ми пука!" При доказана шизофрения няма да я пратят в затвора, а в клиника. Такива ми ти работи. Когато миналата година се разчу за убийството, приятели на това момиче бяха казали, че никога не е страдала от никакви липси и че е получавала от баба си не само грижи, но и пари, каквито бабата имала доста след продажба на апартамент във Варна.

99

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 102 Наследник на Виолета Донева би трябвало да е единственият й син, бащата на това момиче. Не знам дали покойната Донева има и други внуци, освен момичето Ивет. Родителите на Ивет са разделени. Не знам дали бащата на Ивет е създал и други деца от други жени. Но и да има такива, те би трябвало да са по-малки от Ивет, която е на 19 г.

98

Анонимен

преди 10 месеца

ПО ЩАТСКИТЕ ЗАКОНИ ЩЕШЕ ЗА Я ОЧАКВА ЕЛЕКТРИКАТА ИЛИ ИНЖЕКЦИЯТА БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ!!!...

fallback