Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие са установени общо 23 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, седем са отказали да бъдат тествани.

Още по темата
Общо 8859 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 355 водачи и пътници. Съставени са 2635 фиша и 605 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 37 тежки катастрофи. При пътните инциденти са загинали петима души. В София са се случили две тежки и 14 леки произшествия. Трима души са ранени, загинали са двама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase