Снимка: БГНЕС
fallback

С решение на Окръжния съд в Монтана с постоянна мярка е задържан мъж от Вършец, за който е издадена европейска заповед за арест от съда в град Торелагуна в Испания, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Българският гражданин е издирван по обвинения за трафик на наркотици, участие в организирана престъпна група и притежание на незаконно оръжие.

Oще по темата
На 6 юни 2022 година на магистрала в Испания била спряна кола, шофирана от А.И.А., а в багажника били открити 66 килограма марихуана.

При последвали обиски в жилища в Испания са били намерени и други наркотици - хашиш, кокаин, марихуана, незаконно огнестрелно оръжие и пари. Българинът е бил задържан от испанските власти, а по-късно освободен, докато тече разследването.

В края на декември 2022 година за него е издадена Европейската заповед за арест и той бил открит от полицията във Вършец.

От съда в Монтана съобщиха за БТА, че издаването на постоянна мярка за задържане е предприето с цел обезпечаването на обвиняемия за съдебно дело, на което да се реши дали да бъде предаден на Кралство Испания за продължаване на разследването срещу него там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

от Вършец

преди 1 година

До Анонимен 3Българин е, даже е рус със сини очи...

2

Анонимен

преди 1 година

Винаги ромите ги слагат с инициали, българите изпъкват с имена. Понеже има дискреминацияяя моляяя

1

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Чудни служби имаме, няма що. Чакат от вън да им кажат да работят. В противен случай само си клатят и чешат всички знаете кое, а по 1000 пати по - големи заплати от тези, които наистина работят

fallback