Снимка: БГНЕС

Двама българи са задържани в Испания при международната операция на Европол срещу разпространението на наркотици, при която беше разбит суперкартел за разпространение на наркотици. Това съобщи БНР, като цитира МВР. Операцията е проведена на 8 ноември тази година.

Европол съобщи в понеделник за разбития огромен картел, който е контролирал една трета от търговията с кокаин в Европа. Тогава се разбра, че са арестувани 49 души в различни страни, включително шестима основни заподозрени в Дубай.

Още по темата
Сега МВР съобщава, че на 8 ноември на територията на кралството е проведена международна операция с кодово име Faukas, касаеща международна престъпна организация ангажирана с трафик на големи количества кокаин от Латинска Америка. Трафикът е осъществяван чрез използването на морски контейнери, натоварени с легално карго. На 8 ноември са задържани общо 13 лица на територията на Кралство Испания, двама от които български граждани и още две лица с чужда националност на територията на Дубай. По време на извършените претърсвания са намерени и иззети около 530 000 евро, както и имуществото, оценено на около 24 милиона евро".

По време на разследването, проведено в срок от две години, са иззети близо 30 тона кокаин в различни точки на Европа, основно на територията на Испания.

В реализацията са участвали и двама служители от българската ГДБОП, съобщава МВР.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 месец

Тези по високите етажи са заиграни яко и затова този бизнес цъфти.

21

преди 2 месеца

ГО ,ВНА БЕЗ НАС НЕ МОЖЕ

20

Българин от Своге

преди 2 месеца

Е, еее как само двама бе , целия свят знае , има ли наркотици , проституция трафик на хора крадени коли и всичко каквото може да си помисли човек хич недей пита - марка БГ !