Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не е разпореждала действия на съдебна охрана по отношение на Корнелия Нинова, обяви районният прокурор на София Невена Зартова.

Както е известно, по-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че тази сутрин в дома й са дошли двама униформени от съдебна охрана.

Още по темата
Нинова припомни, че по казус с Кирил Добрев прокуратура я е викала вече на разпит, но тя е отказала да се яви.

"Не са ме намерили, защото бях тръгнала към Народното събрание. Но аз съм публична, всеки ден съм тук, да дойдат тук и да ме отведат", посочи тя.

„Прокуратурата не е разпореждала каквито и да е действия на съдебна охрана към Министерство на правосъдието. Въпросите за горното следва да бъдат отправени към служебния министър на правосъдието г-н Крум Зарков“, посочи по повод казуса Зартова..

„За пореден път призоваваме политиците да не нарушават Конституцията и законите в страната, за спазването на които точно те трябва да дават пример на всички.

Политически манипулации, непочиващи на фактите и на българското законодателство, само задълбочават недоверието към държавата и институциите. И цената отново, ще повторим, плащат не политиците, а хората“, смята  районният прокурор на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase