Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че тази сутрин в 7,30 ч. дома й са отишли двама униформени от "Съсебна охрана".

"Не са ме намерили, защото бях тръгнала към Народното събрание. Но аз съм публична, всеки ден съм тук, да дойдат тук и да ме отведат", отсече тя.

Още по темата

Посещението на униформените е във връзка с подадена жалба от страна на Кирил Добрев, който беше изключен от БСП и се оплака на прокуратурата.

„Съдебна охрана“  по закон изпълнява принудително довеждане. Прокуратурата се опита да се намеси във вътрешно- партийните дела на БСП, отказахме да предадем документи и да се явим на разпит, на който да даваме обяснения как и защо сме гласували на Национален съвет“, коментира Нинова.

„Прокуратурата разшири обхвата на лицата, към който проява интерес вече и вика на разпит вече преброителите на Националния съвет на БСП. Принуждават ме аз да връчвам призовки на членове на БСП, има текст според който работодателите могат да връчват призовки, но председател на партия не е работодател и аз няма да връчвам призовки“, уточни тя.  

БСП вече са сезирали посланиците на страните от ЕС, както и Инспектората на ВСС за действията на главния прокурор.

„Преживели сме опити за вътрешнопартийни преврати, но и този няма да се получи. Няма да позволим да поставят БСП на колене, ние сме свободни хора“, зарече се червената шефка.

„Всички жалби подадени от Кирил Добрев попадат в ръцете на един прокурор“, завърши тя, но отказа да го назове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase