Снимка: БГНЕС

Повдигнаха обвинение на 23-годишния мъж, нанесъл смъртоносен побой на таксиметровия шофьор в софийския квартал „Разсадника“, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Физическата саморазправа е предизвикана от спор за влизане в еднопосочна улица. По данни на МВР задържаният мъж има криминална проява за шофиране след употреба на алкохол.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му. 

Още по темата
Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на обвиняемия към наказателна отговорност.

Обвинението спрямо него е за това, че на 8 октомври около 18:30 ч. в София, ж.к. „Разсадника-Коньовица“, в карето между ул. „Методи Патчев“, ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“ нанесъл удари на 34-годишен мъж, с което по непредпазливост причинил смъртта му вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

От МВР работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая.

Появиха се и свидетели, които твърдят, че 23-годишният мъж не е започнал сбиването, съобщава БГНЕС.

Тяхната версия е, че таксиметровият автомобил е влязъл в еднопосочната ул. "Хъшове", по която се е движел друг автомобил, управляван от жена. Пътуващият до нея мъж се е обърнал към таксиметровия шофьор и му е обяснил, че се намира в нарушение. Това е провокирало шофьора на таксито, заявяват свидетели, който е излязъл от автомобила и така се е стигнало до сбиване.

Свидетели на сбиването стават посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант "Хъшове". Няколко мъже, посетители на заведението, се опитали да прекратят боя, извикана е полиция. След пристигането на полицията, свидетелите видели, че таксиметровият шофьор е паднал на тротоара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase