Снимка: БГНЕС

"Тук трябваше да бъдат някои политици, защото това, което виждам като бум на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който посети тази вечер столичния кв. "Факултета", съобщава БГНЕС.

Пред местното училище са се събрали на протест граждани на Факултета заради починалия след побой снощи таксиметров шофьор.

Още по темата
"Това не е работа на прокуратурата, за съжаление обаче прокуратурата не може да замести държавата, но все някой нещо трябва да направи", обясни още Гешев.

Той е във „Факултета“ по покана на лидерите на ромската общност, със съдействието на фондация "България", във връзка със смъртния случай на таксиметров шофьор от снощи.

Както Dnes.bg съобщи, тази вечер роднини и близки на починалия таксиметровия шофьор излязоха на протест в София с искане за справедливи наказания по случая.

Протестиращите блокираха кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Александър Стамболийски", изразявайки притеснение, че случаят може да бъде потулен. На мястото има полиция, а за движение през кръстовището се препускат единствено превозните средства от градския транспорт.

Какво още заяви главния прокурор вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase