Снимка: БГНЕС

Близки и познати на таксиметровия шофьор, който почина след инцидент в събота вечер в София, излязоха на протест в столицата с искане за справедливи наказания по случая.

Протестиращите блокираха кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Александър Стамболийски", изразявайки притеснение, че случаят може да бъде потулен. На мястото има полиция, а за движение през кръстовището се препускат единствено превозните средства от градския транспорт.

Както е известно, снощи МВР съобщи, че млад мъж е починал след сбиване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, близо до Първа АГ болница „Св. София“, малко преди 19:00 часа. По първоначални данни е възникнал пътен инцидент между два автомобила. Последвала свада между двама мъже, като по първоначални данни на очевидци, става дума за навлизане в насрещното движение от страна на 34-годишния таксиметров шофьор.

Още по темата
По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха бул. „Тодор Александров” в София заради смъртта на своя колега. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно управление, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.

Днес от Софийската градска прокуратура (СГП) излязоха със съобщение, за че за случая е привлечен като обвиняем 23-годишен мъж.

Досъдебното производство е образувано на 8 октомври, при условията на неотложност, и се води в Трето районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), под ръководството и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в прокуратурата. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия; разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че събраните доказателства са достатъчни за привличането на 23-годишния мъж към наказателна отговорност.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно мярката му за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase