Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Монтана се води разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Припомняме, че трима души бяха жестоко пребити на 9 август в Лом, като в последствие единият от тях, на 47 години, почина от нараняванията си.

Досъдебното производство първоначално е било под надзора на Районна прокуратура-Монтана - за престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК - причиняване на тежка телесна повреда.

Установено е, че около полунощ във вторник на ул. "Физкултурна" в Лом бил нанесен побой на 47-годишния мъж. Вследствие на причиненото му тежко увреждане - разкъсан далак, пострадалият починал, съобщиха от държавното обинение.

Още по темата
Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура, която е приела досъдебното производство по компетентност. Деянието е квалифицирано по чл. чл. 124, ал. 1 от НК.

В хода на събиране на доказателства за извършителите на фаталния побой е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

Повдигнати са обвинения на четирима души за това, че в съучастие като извършители те причинили по непредпазливост смъртта на 47-годишния мъж вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години "лишаване от свобода".

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура - Монтана те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите.

Коментари Напиши коментар

12

Шекерите са за

преди 5 месеца

Лечение във Белене да копаят за торен червей и да се излекуват д АК-47.

11

Харабина

преди 5 месеца

А приори да му се помогне да се отърве от мъките с АК-47.

10

Дойде време

преди 5 месеца

Овчия главоч да се арбаши с ВИНКЕЛА.