Снимка: БГНЕС

47-годишен мъж почина след нападение с брадва в Лом, съобщиха от полицията.

На 9 август около 00:40 часа е получен сигнал за възникнал масов бой на два адреса в квартал „Младеново“. Незабавно към мястото е насочен дежурен автопатрул, който установява трима жители на квартала - баща на 68 г. синът му на 47 г. и мъж на 42 г от съседен адрес.

По техни данни минути по-рано същата нощ в дома на бащата и сина нахлули около 10-12 души от квартал „Стадиона“, част от които познавали, а други не. Групата мъже им нанесла побой с брадви и твърди предмети и изчезнали.

От побоя е пострадал 47-годишния мъж - след хирургична намеса му е отстранен далакът. Той е оставен на лечение в МБАЛ-Лом, където по-късно вечерта починал. Неговият баща също е настанен на лечение в МБАЛ-Лом с данни за счупени ребра, оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени.

Според показанията поводът бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния - на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“.

С цел недопускане разрастване на конфликта районът е обезпечен от полицейски служители. За 24 часа са задържани трима криминално проявени от кв. "Стадиона", съпричастни към извършването на побоя.
Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 1 месец

е тоя с брадвата решил че другия не е достатъчно нацепен

65

Тото

преди 1 месец

Някак си, започвам да ги разбирам конквистадорите .

64

българин

преди 1 месец

Преди много години Лом е бил отворен към новостите от Европа град , с магазини , предлагащи докарани.от Виена по Дунава модерни стоки ! Аптеки , борси , месарски магазини , пазари ! Почти всички стари къщи в центъра.са паметници на културата строени от австрийски и италиански архитекти ! Европейска интелигенция , създала местен театър , оперета.и балет ! На 9-ти дойдоха комунистите и създадоха един ц-и-г-а-н-с-ки неспасяем град !!!!!!