Общ преглед
Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе призован като свидетел по делото за изнудване на Васил Божков.
Още по темата

„Дадох много подробно същата информация и сведения, каквито дадох при първия разпит, просто влязох в по-висок детайл на обяснение. Има концентрация на евросредства в един изпълнител“ , коментира той, след като илезе от прокуратурата.

„Има няколко неща, които ме притесняват като министър-председател, каза Петков и акцентира върху доклада на АДФИ, където има сведения, че бюджетът е ощетен.
„Това, което обясних в детайли е, че има няколко неща, които ме притесняват. Първо е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета от над 550 млн. лв.“, каза Петков.

„Това за мен е факт, който е на база истински доклад. Който е на база, че г-н Божков не е платил средствата, които е трябвало да плати - бюджетът е ощетен”, посочи премиерът.

„Ако се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на подкуп и пари срещу изнудване. Тези два факта мен лично като министър-председател ме притесняват”, допълни той.

„Отделно - като говоря за третия доклад, който беше издаден от МФ, където под същия министър - Горанов, одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала или не е видяла, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти”, допълни Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар