fallback

В прокуратурата не са получавани жалби от вътрешния министър Бойко Рашков, столичния общински съветник Борис Бонев, журналиста Атанас Чобанов и депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта за отправени заплахи срещу тях. Това съобщи административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Oще по темата
Обвинението се е самосезирало, а наблюдаващите прокурорите се опитали да се свържат с всички изброени лица, но без успех, посочи още Зартова.

Прокурорите са поискали също така информация от ГДБОП, дирекция "Национална полиция" и военното разузнаване дали изброените лица са били заплашвани и какви действия са предприели за тяхната защита.

Отговор до прокуратурата е постъпил само от ДАНС, откъдето твърдят, че нямат информация за заплахи срещу журналиста Атанас Чобанов.

"Спазването на установения в Конституцията и процесуалните закони ред е задължение на всички представители на правоохранителните институции. Освен това единствено чрез добро взаимодействие между отделните служби и СРП би могло да се постигне ефективно и качествено разследване на отделните случаи. В това число - тогава, когато се съберат достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и реализиране на наказателната отговорност спрямо виновното лице", посочи Невена Зартова, цитирана от телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Заплахите към Рашков са били от типа че ще му гепат дамаджаната!

15

Анонимен

преди 2 години

Прокуратурата в България е организирана престъпна група на издръжка от държавния бюджет, сиреч наще данъци.

14

Анонимен

преди 2 години

Няма ,защото никой не ги заплашва!Ама ги дават по телевизията и платените *** пърхат около тях

fallback